Lite skryt har ingen dött av

vallmomuffin2Jag hann ju som sagt baka och laga mat i helgen och dessutom hittade vi ett nytt citat att leva efter. John Mayer som sa att ”man kommer aldrig att sluta utvecklas så länge man fortsätter att imponeras av sig själv” :-) Så, får jag lov att skryta om något jag lyckades riktigt bra  med i söndags.

Syrliga vallmomuffins

3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk äkta vaniljpulver (el.vaniljsocker)
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
skal och saft från en limes
skal och saft från en citron
1 dl blå vallmofrön

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ägg, socker och vanilj vitt och pösigt.
  • Smält smöret och blanda det med mjölk och häll sedan blandningen i äggsmeten.
  • Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dessa i smeten.
  • Blanda citrusskal, saft och vallmofrön i smeten och fördela i formar (ca 15 st).
  • Grädda ca 15 min.

Mmm, dom här skulle inte vara så dumma till dessert  med lite mjukvispad mascarpone och några färska hallon… Eller som dom är med en stor kopp te. Jag måste trappa upp träningen om jag ska fortsätta så här :-).

2 Comments

  1. John Mayer
    Posted 19 januari 2010 at 10:09 | Permalink

    Hej och tack för en fin blogg. Men det är faktiskt en sak som jag saknar och det är recept på goda gratinerade rätter. Jag har en så fin ugn och fina formar och jag tycker verkligen om smält ost. Tror du att du skulle kunna göra ett inlägg om varm ost som rinner ner för pasta al dente och långsamt blandas med skinka och kyckling?
    /JM

  2. Gratina Gratinata
    Posted 19 januari 2010 at 10:14 | Permalink

    Mi manca una cosa en tu Blogg. Ho una stufa a Nizza e molti ottima forma. Vorrei leggere gratinata di Penne gratinata.

    Mil gracie

    Gratinata

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*