Mellan smörlock och falaflar

smörlockSträckan är provkörd. Det krävs en senväg för att hitta en genväg, men nu har jag hittat snabbaste vägen till Upplands Väsby och en stor gratis infartsparkering. Därifrån tar jag Upptåget och hamnar tre kvarter från skolan. Lycklig över att ha hittat en färdväg som besparar oss 3000 kr i månaden begav jag mig till Sumpan för att spendera det jag  just tjänat ;-) Mötte mamma och syster för att göra en ordentlig genomsökning av seconhandutbudet. Min fina far smet från jobbet och åt lunch med oss, grillade mackor och te till alla fyra och till efterrätt delade vi på ett smörlock. Jag ska absolut söka efter recept på dessa medeltida bakverk som kanske inte ser så så mycket ut för världen men som var svår att sluta bryta ifrån. Var återigen för ivrig för att hinna med en ordentlig bild men, vad göra?!

Hittade lite roliga kläder, ett armband och en stor spegel som ska målas och utgöra basen i Rubens utklädningshörna. Grön ska den bli, det har Ruben bestämt. Pojken har ju smak ;-) Grönt är skönt.

hermansmiddagEtt annat litet äpple har inte heller fallit långt från trädet. Herman har dokumenterat kvällens middag som var lite slapp idag. Färdiga falaflar med råris kokat i buljong och massor av persillade. Till det en rödkålssallad med majs och färsk jalapeno. Jag hade i en tredjedels frukt men det blev så galet starkt att Fredrik log artigt och hämtade (vet inte om jag kommer förlåta detta) hamburgerdressing. Herregud! Ja, det kanske hade varit gott med en sval yoghurt till hettan men det var ont om den varan idag.

Imorgon blir det Fredagsmys!!!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*