Norrländskt guld

hjortronIgår blev vi bortskämda med en lyxig trettondagsmiddag från norrlands skogar. Det bjöds på älgfilé med ugnsrostade rotsaker, fantastisk sås på svamp, lingon, sky och grädde. Till detta en chevrekräm och ett pepparrotssmör, smörslungade sockerärtor och brysselkål. Mums!! I min ivrighet så glömde jag att plåta detta konstverk till middag men om ni blundar kan ni säkert föreställa er färgerna, dofterna och smakerna.

Till efterrätt, (som jag såg till att få på bild) en riktigt god cheesecake med hjortron på toppen. Sen en kaffe med Mackmyra whisky som också får räknas in under det norrländska guldet. Gränsen till norrland går väl ungefär vid Gävle.. haha :-)

Att sen pulsa hem i -20 grader kändes helt overkligt. Tur vi hade en Mackmyra under västen.

Tack fin fina familjen för en jättetrevlig kväll!

2 Comments

  1. Posted 07 januari 2010 at 21:10 | Permalink

    Gävle, phnyyysss…

    Min far har frågat om ditt telefonnummer flera gånger nu så bli inte förvånad när han ringer i september och frågar om en årskalv blir bra ;-)
    Tusen tack för löjligt trevligt sällskap! Ses snart igen.

  2. admin
    Posted 07 januari 2010 at 22:25 | Permalink

    Hehe, härligt. Här ska lagas älg. Mitt nya köttigare liv ;-)
    Vi bjuder tebax inom kort. Vi ses!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*