Tack snälla tomten

varmchokladHär kommer julen i korthet. Härligt att pulsa med pulka på julaftons förmiddag. Väl framme drack vi varm choklad och försökte hitta några fåglar som var sugna på julbröd. Det låter kanske som att det har varit mycket spetsande på sista tiden men den varma chokladen på julafton måste vara spetsad med cognac ;-). Inte till barnen så klart men frusna päron blir alltid glada av sådan dryck. Julmat, tomte och paketöppning som sig bör. Nytt munkjärn (här ska bakas aebleskiver), baguetteplåt, kokböcker, plädar och mysiga halsdukar, organiska krämer och en betongkurs, tack snälla tomten!

tynningö1tynningö2Nästa stopp, Tynningö. En kort båtresa från Vaxholm till en ö i vinterskrud. Lite fusk men otroligt gott, revbensspjäll från Texas Long Horn till juldagsmiddag, saffranspankaka med portvinskokta björnbär och lättvispad grädde till efterrätt. En lyckad seconhandklappsöppning (urfin sockerkaksform i porslin, värmande sockor från det militära, halsdukar och vackra flaskor till goda drycker. Tack igen snälla tomten!) och en djupdykning i godiskorgen.

saffranspannkakaJag hade björnbär i frysen som jag kokade upp med en skvätt portvin och socker. Hokus pokus! vad gott det kan bli men i morgon blir det absolut träning upphöjt i två.

Nu är vi hemma igen… mysigt. Barnen leker med sina nya leksaker och vi har packat upp alla grejer. Vi kände för att äta något annat än julmat så till middag blev det en vegetarisk pasta.

vegpastaJag stekte purjolök mjuk i nötig rapsolja, rev ned citronskal med mitt nya zestjärn (men snälla tomten, tack tack!), i med en matlagningsgrädde, salt, peppar och några matskedar kronärtskockspesto, kokade ihop detta medan linguinin kokade nästan klart (2 min kvar). Vände ner stora vita bönor och den nästan färdiga pastan i såsen och lät dem koka ihop, öste över smarriga ärtskott för lite grön och skön färg. Fick en liten smak och känsla av våren…

Nu ser jag fram mot en skön kväll med en bra film. God fortsättning!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*