Julstök

formarjulbak

Jag och barnen har julstökat hela dagen. Bakat pepparkakor, gjort rödbetsallad och kokat tomtegröt. Jag hade tänkte mig en egen paté men insåg mina begränsningar under förmiddagen. Det blir en köpt. Vi tände marschaller utanför huset och dukade fint till middag och maten var lite lagom julig.

Smörrebröd med julstuk

smörrebrödBred på smör på halvade rågbrödskivor, grunda med ett snyggt salladsblad och gå loss med det du har.

  • Senapssill, potatis, ägg och dill.
  • Köttbullar, rödbetsallad, inlagd gurka och ärtskott.
  • Cheddarost, päron och fikonmarmelad.

Tillsammans med Nils Oscars kalasöl och Gammeldansk, mums!

Efter middagen gick jag ner till Österskärs handel med pulkan i släptåg, packade på ved och gick hem igen. Nu sprakar brasan, ljusen brinner, tomtens gröt står på trappan och barnen har somnat.

Tjaaa, relativt fridfullt känns det i varje fall ;-)

bananbrödFör den som undrar vad det blev av bananbrödet som jag skulle återkomma med så blev det lite av en flopp. Jag måste provbaka dem igen innan jag ger ut receptet.

Och nu, kanske ett glas vin och smarriga chokladtryfflar som vi fick av Anna och Jens i går. God jul!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*