Mjuk pepparlingonkaka

pepparkakaDet utlovade receptet på en kaka som smakar ännu bättre idag när den har stått till sig lite. Jag hittade receptet i Rosendals Trädgårdscafé och har omarbetat det en aning.

100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl kesella
1 1/2 tsk mald ingerfära
1 1/2 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 1/2 dl rårörda lingon
1 tsk bikarbonat
3 1/2-4dl vetemjöl (lite beroende på hur mycket vätska det är i lingonen).

  • Smällt smöret och låt det svalna en aning.
  • Rör ägg och socker vitt och pösigt.
  • Tillsätt smör, kesella, lingon och kryddor.
  • Blanda mjöl och bikarbonat och tillsätt i smeten.
  • Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 liter.
  • Grädda kakan i 200 grader i ca 45 min.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*