Veckans bästa tips!

Tyvärr hann jag inte knäppa nån bild på kvällens middag men utan att vara blygsam så kan jag säga att det blev riktigt gott. Och jag tycker verkligen att ni ska prova det här. Jag har själv lite svårt att prova recept som inte har nån snygg bild med ni får lita på mig den här gången. Jag såg ett recept i förbifarten härom dagen och ikväll väntade vi vänner på middag så jag gjorde ett försök att minnas.

Lax med fetatäcke och ljummen gurksallad.
Jag lade fyra rejäla laxfilébitar i en ugnsform. Mosade en förpackning med fetaost och blandade den med en burk lätt cremefraise och en aning sambal oelek och svartpeppar. Lite salt och peppar på laxen och sen på med krämen på toppen, skjuts in i ugnen, 15 min i 225 grader.

Delade en gurka på längden, tog ut kärnhuset och delade den i stora bitar. Hackade en rödlök och fräste gurkan och löken i en klick smör utan att de tog färg. Precis i slutet vände jag ner en halv kruka hackad dill.

Till detta serverade jag potatis delad i kvartar, insmorda i olivolja och flingsalt och bakade i ugnen. Jag stoppade in dem på samma temperatur men 20 minuter innan laxen så  de fick en ordentlig yta och färg.

Smarr!Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*