Snabbaste julköttbullarna

Jo, jag hade ju tänkt att jag skulle göra köttbullar, köttfärsen låg tinad och tittade bedjande på mig. Kände mig lagom sugen på att kladda med det så jag tog fram matberedaren.

I den rev jag en gul lök, bytte till mixerkniven och lade i köttfärsen (ca 600 g), ett ägg, två krm kryddpeppar, några nypor salt, 2 msk sötstark senap (skulle till och med kunna ta lite till om man gillar det) en skvätt mjölk och lite ströbröd. Drog på mixern tills allt var blandat.

Sen till det bästa av allt. Jag plockade fram en stor form, blötte händerna med kallt vatten och rullade snabbt några nästintill runda bullar och lade sedan alla huller om buller i formen.

köttbullar1köttbullar2

In i ugnen, jag har sagt det förr, jag älskar att laga mat i ugnen. 175 grader i 5 minuter, öppnade luckan och skakade runt dem en aning, 5 minuter till och sen var det klart. Som genom magi så var dom rundare och finare, som att de liksom stramade till sig i ugnen. Nu har jag perfekta, nästintill klara köttbullar att bara slänga i en stekpanna med smör på julafton så de får lite finare färg. Tills dess får de vila i frysen.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*