Våga skåprensa

En riktigt gråååååååå dag som lyste upp efter mitt möte på Kastellet i Vaxholm. En fantastisk plats. Jag tror att jag har levt där i nått av mina tidigare liv, jag känner mig liksom hemma där :-). Jag var där för att diskutera eventuellt jobb men eftersom anmälningsavgiften till skolan är betald så ledde samtalet in på eventuella projekt att jobba med under praktiken. Verkar hur spännande som helst. Körde hem hoppfull och hungrig och värmde på lax- och rotfruktsgrytan från igår. Det blev en skåprensning trots middagsgästerna :-).laxgryta

Skåprensargryta
Rotselleri
Morötter
Potatis
Palsternacka
Rödlök
Tomater på burk
Lax (fryst)

Jag tärnade alla rotsakerna och fräste dem i olivolja, salt, oregano och körvel (funkar med vilka örter som helst) Fyllde på med vatten så det täckte rotsakerna, i med burktomater, en skvätt vitvinsvinäger, grönsaksbuljong och lät det koka mjukt (ca 15 min, beroende på storleken på bitar) Under tiden tärnade jag laxen i stora kuber och lät dom gå i några minuter mot slutet. Om laxen är tinad så räcker det med 3-4 min så blir den inte torr. Smaka av med salt och peppar.

Vispade ihop lite lätt creme fraise med vitlök och pressad lime som vi klickade på toppen. Gott men inte nödvändigt :-)!

Nu ska jag ta mig ut på en promenad och köpa saffran innan jag hämtar barnen på dagis. Ikväll ska jag träna och sen väga upp det med att baka saffransskorpor! Återkommer med det.

1 Comment

  1. Johanna
    Posted 08 december 2009 at 20:24 | Permalink

    Mycket gott var det! :)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*