Barnkalas

Igår var det dags för Hermans 5 års kalas, allt gick enligt plan. Korv och köttbullespett, tomat och olivspett med grissinis till. Tätt efter en sockerchock i form av monstermuffins, vulkantårta och strössliga marshmallows nersköljda med saft. Fuskade lite och inhandlade färdiga små muffins som vi kläddes med färgad glassyr och godis. Doppade marshmallows i smält vit choklad och karamellströssel.

Kanske inte de vackraste bilderna men  telefonen är oslagbar när man jobbar under press, haha. barnkalas1

Till trevliga föräldrar i soffan gjorde vi matiga muffins med purjolök, oliver och parmesan. Och till kaffet, morotsmuffin med philadelphiaostglasyr och rostade mandlar.

Matiga muffins

5 dl vetemjöl
3 1/2 dl grahamsmjöl
1/2 dl havrekli
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk persillade (färdig kryddblandning)
1 purjolök, skuren i tunna skivor
3 ägg
2 1/2 dl vatten
1 1/2 dl filmjölk
1 dl olivolja

Blanda alla torra ingredienser tillsammans med persillade, och purjolök och ställ åt sidan. Vispa äggen och blanda i vatten, fil och olivolja. Gör en fördjupningi de torra ingredienserna och häll ner äggblandningen. Rör om och fördela smeten i formar, fyll upp till ca 1 cm från kanten. (ca 8 stora eller 14 små)

Blanda ihop en fyllning bestående av:vuxenkalas
1 ägg
2 dl kesella
2 dl färskriven parmesanost
ca 2 dl grovhackade oliver

Gör en fördjupning i varje muffin med en stor sked och klicka i fyllningen. Strö över lite parmesanost och garnera med en oliv. Grädda i ca 30 min i 180 grader för stora muffins och lite kortare tid för små.

Salta och goda och fantastiska med ett glas julmust. Nu är ju jag barnsligt förtjust i julmust men dom är nog riktigt bra till en öl eller ett glas vin också.

Sen var det tårtan som förmodligen var nog roligare att göra än att äta men det kanske inte spelar så stor roll. barnkalas2

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*