En nyfunnen favorit

aebelskiversTre fantastiska dagar i Köpenhamn, solen sken och vi satt på uteserveringar. Oförskämt härligt att förlänga hösten med terassvärmare och filtar… Värmande glögg (som visst var rätt stark) och nygräddade aebelskivor. Det kanske är något som bara jag har missat men isåfall är jag glad att jag har upptäkt dom små rackarna nu. Det är så obeskrivligt skönt att resa, man hittar alltid nått nytt att uppleva, smaka eller önska sig. Nybakat bröd från bageriet till frukost, smörrebröd med öl till lunch och sen några aebelskivor som mellis, en välbalanserad gi-kost att leva länge på ;-).

Överst på önskelistan står nu ett aebelskivejärn (munkpanna), så jag kan införa en ny helgfrukost här hemma. Jag hittade ett sjukt fånigt youtube-klipp men jag lärde mig faktiskt hur dom blir riktigt runda och fina. http://www.youtube.com/watch?v=xWxISl1dpyI

Här är ett av alla recept jag har hittat på nätet, det är väl bara att prova sig fram tills dom är perfekta. Till jul borde man väl ha snittsen inne?!

1 ägg
1 dl strösocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
25 gr smält margarin
Några droppar citronsaft
eller så skulle jag kunna tänka mig
lite malen kardemumma, kanel eller äkta vanilj.

Blanda alla ingredienserna till en jämn smet. Fyll håligheterna i pannan nästan till bredden
och grädda  ca 5 min. Använd en trästicka (grillspett) att vända  med, en liten rotation i
taget till skiverna är gräddade runt om.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*