Min ugn gör jobbet.

Vardagsmiddag…. mmm, har egentligen inte lust men är faktisk sugen på nått riktigt, nått lagat som känns lite som ett lånkok men kräver minimalt med tid. Nått som man bara rör ihop, slänger ner, pudrar över och tjoff in i ugnen. En köttfärslimpa omringad av grönsaker. Lite sötstark senap, kalvfond och örter i färsen. Grovt skurna grönsaker med olivolja, honung och flingsalt. Allt bakat  i samma goa form vilket kokade ihop till en riktigt god sky i botten…. den gick utmärkt att ösa över pastan…yum!
Jag tror det tog 15 minuter allt som allt plus 35 minuter i ugnen så klart, men då satt jag med killarna och degade…. med trolldeg.

Annars är jag mest sugen på att baka nått smarrigt. Men det ligger ett problem i att baka smarrigheter. Jag skulle äta alldeles för mycket själv…. måste nästan ge bort det direkt. Jag ska nog leta upp nått riktigt sliskigt sött och delikat att baka ikväll.

Köttfärslimpa med ungsrostade grönsaker

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*