En helt vanlig måndag…


…Förutom att min fina man har fått ny tjänst. Nu kan vi nörda in oss ordentligt och slänga oss med projektledartermer till höger och vänster. Utbyta erfarenheter och arbetsrelaterade frågor över middagsbordet. Romantik på hög nivå ;-).
Hursomhelst helst så firade vi lite igår och vilket ledarskapsproblem som helst blir lite sexigare i sällskap en flaska Champagne.

Jag gjorde Marias, eller var det Annas… Eller var det Annas styvfar, italienaren. Nåväl, den har lagats av många. En typ av Kycklingpiccata med en knallgrön sallad och små vitlöksbröd.

Jag delade kycklingfiléerna i mindre delar och bankade ut dem till ca 1 cm i tjocklek. Vände dem i mjöl, doppade dem i ägg uppvispat med lite citronsaft, salt och oregano. Vidare ner i ströbrödet och sen ner i stekpannan med olivolja. Stekte dem på medelvärme tills de blev gyllenbruna och krispiga.

Salladen gjorde jag på strimlad isbergssallad, strimlade sockerärtor, hackad ruccola, gröna vindruvor och en stor mogen avokado. Jag tärnde avokadon och vände runt den i lite chiliflingor, flingsalt och citron.

Tja, vitlöksbröden kom från en torr baguette som gned sig lite mot en vitlök, penslades med lite olja och sen lite salt och skjuts in i ugnen.

Grattis till nya jobbet!! Nu ser jag fram mot nästa gång vi firar nytt jobb. Då kanske det är min tur .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*