Nytt liv till matlådan

Vårt matlådeprojekt rullar på och jag ska nog dokumentera fortsättningen och lägga alla lådor i en nyskapad kategori, Matlådor.


Gårdagens lunch var ett hopplock och man tager-vad-man-haver-verk.

2 personer ( ganska stora portioner)

Renskav med bladspenat, vitlök och chili.

1pkt renskav
1/2 påse fryst bladspenat
1 liten gul lök
1 stor vitlöksklyfta
Salt, peppar och chilipulver efter smak.
Olja till stekning.

• Stek löken och vitlöken mjuk i olja, tillsätt spenaten och fräs en kort stund. Salta, peppra och ställ åt sidan.
• Fräs renskaven hastigt, salta, peppra och pudra över chilipulver.
• Blanda köttet med spenaten.

Till skaven åt vi stekt ris med ägg.
• Ner med några ägg (ca ett per person) i en panna, stek, rör runt och hacka upp det stekta ägget. Ner med kokt ris och fräs upp tillsammans. Smaksätt gärna med några stänk ljus soya.

De är grymt skönt att slippa tänka på matlåda varannan dag och det smakar så mycket bättre att äta någon annans mat.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*