Tillbaka från urskogen


Det blev några kulinariska små utflykter på vår resa genom Västerbotten. Burträsks osthus med sin Västerbottenost hade en kul meny. Norrlandslasange gjord på tunnbrödsplattor istället för pasta och renskav istället för nötkött. Vansinnigt mycket smält ost på toppen och lingonketchup till.

Vi hade väl tänkt att vi skulle köpa med oss en ostfilé, dvs mitten på en stor ost. Den som är krämigare och smakrikare. Men vi åkte ifrån kylväskan så det blev som inget av det.


Till efterrätt valde våra små kottar den finaste bakelsen och dissekerade den långsamt, andaktsfullt och med små njutningsfulla ljud.


Kulorna fyndades på loppisen mitt över gatan.


Några loppisfynd till mig. Och sist men inte minst så besökte vi kiosken med galna mjukglassar.


Jag bad om en liten och fick till svar att det här var den minsta de hade. Jag visste faktiskt inte om jag skulle skratta eller gråta. Jag tycker inte om att slänga mat.

Sen en lååååång bilresa hem med många stopp. Loppisar, mat, fika, kisspause, middag, lite åksjuka, några billekar, lite bråk i baksätet och lite sömn. Sen var vi äntligen hemma. Här har telefonen täckning, det är mörkt när man ska sova och jag får sova i en säng :-).

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*