Födelsedagsmånad

Juli är en stor kalasmånad och i veckan firar jag systeryster, fina fina Johanna med andre hälft och pappsen.

Drinkar och tårtor hör till ett kalas på ön.


En mördegsbotten skulle det bli, det hade jag bestämt mig för. Och sen till fyllningen. Jag rensade skåpen och hittade lite marsanpulver som jag blandade tjock med lite mjölk, när jag insåg att det inte skulle räcka hittade jag en öppnad tetra med vispgrädde…. Ner med den i marsankrämen. Det blev en fin fluffig fyllning som ändå behövde nått mer. Lite rivet limeskal och limesaft och sen ner med krämen i det avsvalnade skalet och på med ett berg av jordgubbar och rivet limeskal.

Rulltårtan bär på min hemkokta rödvinbärssylt. Kanske inte en klassiker men faktiskt rätt gott. Syrlig och inte så söt och extra god med kall vaniljsås till skulle jag tro.


Drinkar med färgglada paraplyer på bryggan. Cinzano orancio (eller nått i den stilen) blandat med Strongbow cider och mycket is.


Dukat och klart. Grattis på födelsedagarna!!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*