Uppföljningen

Nu var det ju ett tag sen men doften och smaken av Kinas fantastiska cupcakes hänger kvar i mitt minne som en fladdrande tyllgardin. Här kommer recepten på underverken och jag hoppas att ni vågar prova på.

Ni vet, det är det vanliga. Smält smöret, vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ihop allt till en smet. Klicka ut i formar och grädda i 180 grader i 18 minuter. Bred på frosting och dekorera när cupcakesen har svalnat. Enligt mästarinnan i bakning går de att frysa med frostingen på men vänta med dekorationerna tills dess att de ska ätas upp.
Frostingen gör du lätt genom att röra ihop alla ingredienserna och sen låta den stå kallt tills den ska användas.

Banana Cupcakes
125 g smör
2 dl socker
2 st ägg
1,5 g bikarbonat
1,5 g bakpulver
3,5 dl vetemjöl
2 msk kokande mjölk
2 st mosade bananer
100 g hackade valnötter
kanel
kardemumma
nejlika

Mascarpone frosting
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker

Choklad Cupcakes
5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
2,5 dl mjölk
2 st ägg
150 g smör
100 g hackad choklad (valfri smak)

Frosting
2 dl vispgrädde
250 g mascarpone
några droppar romessens
2 msk kakao

Hallon & Vit choklad med Kahlua Cupcakes
100 g smör
2 st ägg
1,5 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl bakpulver
1,5 dl bikarbonat
1 nypa salt
1 dl mjölk
1 dl kahlua
100 g hallon
100 g vitchoklad

Frosting
150 g smör
150 g Philadelphia
3 dl florsocker
1 msk hallonsaft

2 Comments

  1. Mathilda
    Posted 09 april 2010 at 21:26 | Permalink

    Du får inte lägga upp sånt här… Ser underbart gott ut!

  2. Posted 10 april 2010 at 9:33 | Permalink

    Oj, va smarriga bakverk! Men hur orkar man göra dem???

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*