Snabbaste kålen


Billigare och snabbare kan det knappast bli. En rejäl och mättande studentmacka. För som en uppmärksam läsare påpekat, den här utbildningen i Uppsala är inte formens bästa vän så jag försöker hålla mig till mina vänner grönsakerna.

Det här behöver du:

Spetskål
Ljus soya
Olja till stekning
Gröna linser
Hönsbuljong
Vatten
Några cm röd chili
Lime
Honung
Salt & peppar
Surdegsbröd (eller nått annat favoritbröd)

•Häll i några nävar linser i en kastrull och täck dem med vatten. Tillsätt ca 1/2 buljongtärning. Koka tills linserna är mjuka. Ca 25 min.
•Hacka en bit chili (efter smak) och rör ned i de färdiga linserna, droppa över lite olivolja, pressad lime och honung. Peppra, blanda och ställ åt sidan.
•Strimla spetskålen och hetta upp lite olja i en stekpanna. Lägg i kålen i pannan och stänk över ljus soya. Fräs ett par minuter tills kålen börjar mjukna.
•Rosta lite bröd och lägg en stor hög med kål på en skiva bröd. Ät linserna till.

Den här kålen är snabb, enkel och galet god som tillbehör till det mesta.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*