Fuskpalt från en äkta västerbottnare

Vad skulle vi göra utan våra våra fina föräldrar? Svärmor och svärfar hämtar barnen på dagis och med hem kom en påse nybakade bullar. Tidigare i veckan levererade samma svärmor palt som vi idag kunde värma till middag. Så, efter en lång torsdag, hämta upp våra små, värma middagen och sättas oss med fikat i soffan och mysa. Mamma, pappa, barn, alla nöjda och glada.
paltmixpalt

Palten är gjord på paltmix, en relativt ny nyhet från Norge. Bara blanda i vatten, forma, koka och sen bjuda lingon, kallt smör och mjölk till. Lätt som en plätt enligt en erfaren västerbottnare. Inte världens vackraste mat men absolut god.

1 Comment

  1. Posted 26 februari 2010 at 9:23 | Permalink

    Det finns alltså sådana påsar, jag trodde de var en myt. Måste testas!

    Jag fullkomligt ÄLSKAR potatispalt (ok, jag erkänner jag älskar blodpalt också)
    En av de saker som Hans inte verkar vara så stolt över är att jag har en egen paltmage – kan äta hur många som helst. Har aldrig förlorat en palt-ätar-tävling.
    Minns inte men jag tror en 15 stycken är mitt rekord och då slutar jag för att det är slut på palt …

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*