Heta syster Agnes linsgryta med teff-ingera.

mat1mat2Eftersom Sandra är magsjuk, får syster hoppa in och gästspela. Gul linsgryta med det etiopiska surdegsbrödet ingera. Rätten är dessutom vegansk och full av nyttigheter!!

Det som behövs är gula linser, bladspenat, gul lök, massa vitlök, gröna ärtor, tomatpuree, någon curry ( jag använde vindaloo), ingefära, salt, peppar, honung, chili, limeskal och juice.

Teff-ingera har jag förmånen att kunna handla på matdax i högdalen, där man kan hitta allt möjligt skoj från olika delar av världen. Bakprocessen ska nämligen vara mycket komplicerad och sträcker sig över flera dagar. Dessutom används ett speciellt mjöl som är svårt att få tag på. Annars hade jag så klart bakat brödet själv….varje dag!

Rätten äts med händerna genom att doppa brödet i grytan. Bestick undanbedes för den rätta känslan. Fräsha gärna upp med färsk annanas, eller varför inte lite chutney! Gott och kladdigt. Mumsfillibabba!!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*