Uppiggande, lugnande och värmande…

ingefärsteJo, det där ingefärsteet jag nämnde igår. Ta ett par, tre centimeter färsk ingefära, skär bort skalet och skiva ner den i en kastrull med vatten (1-2 liter, det är inte så noga). Låt koka några minuter tills vattnet är svagt gulfärgat och smält då ned en ordenlig sked med honung. Det är uppiggande, lugnande och värmande på samma gång.

morotsrakorEfter en lååång frukost i morse så fick vi så äntligen upp våra tavlor på väggen där dom har stått och samlat damm i några månader. Ett energikrävande jobb som krävde en husmanslunch, nåt i stil med raggmunk. Vi hade exakt fem små potatisar att tillgå så istället rev jag ned tre enorma morötter. Lite bacon, lingon och mjölk till.

1 Comment

  1. Posted 15 februari 2010 at 10:09 | Permalink

    Hej! Vad roligt att du kikade in på bloggen min! Det är så kul att hitta nya inspirationskällor inom matvärlden, och jag ser att du är riktigt duktig på att inreda också ;)

    Det där teet är hur gott och nyttigt som helst! Det jagar bort det mesta i förkylningsväg faktiskt. Har alltid funkat för mig iaf :) Ha en fin dag!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*