Kolla vad jag har hunnit!!

Underbart, jag har skapat lite i köket. Skalat några klyftor, pressat några frukter och plockat en ört. Saltat och pepprat några färska kycklingfileer och skjutsat in allt i ugnen. 200 grader i ca 20 minuter.

Å sen en kaka som ska få bli en tårta under morgondagen. Enligt receptet ska det vara smör i men jag hade inget hemma så det blev rapsolja… Funkar faktiskt bra men det hade kanske varit bättre med en neutral olja.

Lyxig sockerkaka

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör el olja
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g riven mandelmassa
Smör och ströbröd till formen.

•Sätt ugnen på 175 grader.
•Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Ju pösigare smet desto luftigare kaka ;).
•Smält smöret och rör i mjölken. Blanda ner i äggsmeten.
•Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i äggsmeten.
•Vänd ner mandelmassan och fyll en smord och bröad form.
•Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.
•Låt kakan svalna något och stjälp ut den på ett fat.

Imorgon tänkte jag fylla mitten med färsk ananas, lägga på grädde, flinga över kokos och dekorera med kiwifrukter. Och sen hoppas att den går att äta.
Det känns bra att ha jobbat lite med händerna efter allt stenhårt tänkande de senaste dagarna.

1 Comment

  1. Posted 12 februari 2010 at 12:24 | Permalink

    WOW! Hur har du hunnit allt det där? ÅH!Jag saknar dig!
    Jag provar att ringa dig idag!
    Kram Cilla

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*