På uppdrag av svärmor

creme bruleePå önskan kommer här ett recept på creme brulee som jag har hittat på Tastline (liksom bilden) . Jag gjorde den senast på nyårsafton så nu är det nästan tillåtet att laga den igen ;-). Jag valde att byta ut
1 dl grädde mot 1 dl mjölk och den blev riktigt bra… och det törs jag säga för att jag har ätit ett oräkneligt antal bruleer i mina dar. Den mest fulländade desserten i min värld.

Creme Brulee
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde (ev 3 dl)
1 dl mjölk (ev 2 dl)
1 dl strösocker
6 äggulor
2 msk råsocker eller strösocker
6 portionsformar á 1½ dl

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna i en kastrull och lägg även ner stången.
  • Tillsätt grädde, mjölk och ½ dl av sockret. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen.
  • Vispa äggulor och resterande ½ dl socker vitt och pösigt.
  • Ta upp vaniljstången ur kastrullen. Vispa ner den varma gräddblandningen i äggsmeten.
  • Fördela smeten i portionsformar och ställ dessa i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter tills krämen har stannat.
  • Låt krämen svalna och sätt in formarna i kylskåp.
  • Vid servering: Sikta över socker och bränn med gasolbrännare tills sockret smält till en gyllenbrun (men inte bränd) karamell.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*