Morgondagens matlåda

köttfärspajKvällens middag räcker till morgondagens lunch. Jag gjorde en paj på samma degrecept som häromsistens men idag tärnade jag en aubergin, saltade tärningarna och lät dem ligga och vätskade ur sig en aning innan jag stekte dem i olivolja, timjan, vitlök, salt och peppar. I kylen fanns lite uppstekt köttförs kvar, en burk oliver och en kant av min senaste favoritost Reypenaer. Ner med allt i formen, lite äggstanning på toppen och sen in i ugnen. Till det blev det en rödkålssallad med gröna russin och solrosfrön.

Pajdeg

75 g smör
2 dl fullkornsdinkel
1 dl vetemjöl
2 nypor salt
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl naturell yoghurt

  • Kör smör, mjöl, salt och frön i mixern tills smöret är finfördelat.
  • Tillsätt yoghurten och kör till en deg.
  • Tryck ut den i en pajform och låt stå medan fyllningen förbereds.
  • Grädda i 200 grader i ca 25 min.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*