Stackars lilla gris

Av allt snyggt som finns att hitta på Formex så var det här synen som väckte mest habegär. Tänk att få till sådana bröd. Måste klämma in en bakning ikväll. Baka ur de hemska spår som en stackars överbliven skinka har lämnat efter sig. Jag har hamnat i ett hemskt dilemma. Kvar efter julen fanns en skinka som ingen ville ha. Tanken var att tillaga och ta tillvara på. Själv kommer jag inte kunna äta av den eftersom jag knappt klarar av att hantera kött längre. Men den stackars grisen får inte ha strukit med i onödan. Det tog 4,5 timmar i ugnen och en vansinnigt obehaglig lukt spred sig i huset. Nu har jag vädrat, skrubbat och vädrat igen. Kört pyrolysprogrammet på ugnen men lukten sitter i. Om några mjuka och behagliga bröddofter får lov att smyga genom ugnens fläktar kanske det ordnar upp sig. Jag är farligt nära randen till vegetarianland nu.

4 Comments

 1. Mathilda
  Posted 22 januari 2010 at 13:58 | Permalink

  Som sagt kära du, släng grisen!!!

 2. Sandra
  Posted 22 januari 2010 at 22:27 | Permalink

  Tack älskade grannkärring, jag ska följa dina spår. Kram

 3. Tommie
  Posted 23 januari 2010 at 7:43 | Permalink

  Dubbelmoral?

  I nästa post tappar du Griseknoen på blod, steker och äter upp.

  Jag gillar din blogg i alla fall Sandra. :)

 4. Sandra
  Posted 23 januari 2010 at 16:11 | Permalink

  Haha, skarpt Tommie. Fasen, jag trodde inte att nån skulle märka det… Haha. Nöden har ingen lag, en studerande husmor måste föda sin familj. Själv åt jag bara morötterna :).

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*