Monthly Archives: september 2010

Herr haricots vert

Fick ett tips av en kollega att steka på några fina haricots verts i olivolja, pressad vitlök och flingsalt. Jag la till lite sambal oelek och pressad citron. Nästa steg var att linda in dem i tortillabröd. Låter som ingenting men smakade fantastiskt gott. Tack för tipset Pierre! I bakgrunden ett rostat lantbröd med Philadelphiaost, sallad, rökt lax, citron och svartpeppar.

Förändring gör gott

IMG_3503Äntligen en bild värdig att byta ut den franska menyn till höger. Hermans första egna recept fick smilgroparna att djupna, magen att bubbla och hjärtat att hoppa dubbelslag!

Först tar man en tortellini, sen tar man lite socker, sen tar man lite salt, vatten, 1pinjenöt.

Molnigt, med en chans till köttbullar‏

foodscapes_2

Jag drömde så vackert inatt. Jag satt i en liten pirog på ett stort
öppet hav av lax. Relingen var av grissini, fendrarna av oliv. Gåtfulla
lyktor av physalis gav sparrismasten ett trolskt utseende, laxen
kluckade, och seglen av bacon spändes i den svaga vinden. Jag tog en
tugga av relingen och sköljde ner med en klunk vin…
Mmm…. kanske lite mer av det goda till helgen. Eller ska jag kanske försöka
ta mej någonstans nyttigare. Ett land där broccolin
står som spön i backen….

Har du fått mersmak så titta in på fotografen Carl Warners sida,  www.carlwarner.com

Smakprovet bjöds av mannen bakom positiviteter.se en annan sida väl värd ett besök.

Katalin


En helt vanlig projekdagslunch på Katalin. Thomas kallar till ”möte” och då kan man alltid räkna med trevligheter.

Omelett på en fredag???


Japp, vi kör Matvarufabrikenstyley. Är det någon som har varit där och smakat deras omelett så förstår ni. Den här blev fylld med kräftost och Västerbottenost och serverade som sig bör tillsammans med pommes och sallad. Vid sidan om en bonustoast med smörstekta kantareller och så en kall öl till. Vi var helt klart värda det efter en dag med feber och ont.

Och, har ni inte gjort ett besök på Matvarufabriken på Idungatan i Stockholm så gört vettja!

En helt vanlig måndag…


…Förutom att min fina man har fått ny tjänst. Nu kan vi nörda in oss ordentligt och slänga oss med projektledartermer till höger och vänster. Utbyta erfarenheter och arbetsrelaterade frågor över middagsbordet. Romantik på hög nivå ;-).
Hursomhelst helst så firade vi lite igår och vilket ledarskapsproblem som helst blir lite sexigare i sällskap en flaska Champagne.

Jag gjorde Marias, eller var det Annas… Eller var det Annas styvfar, italienaren. Nåväl, den har lagats av många. En typ av Kycklingpiccata med en knallgrön sallad och små vitlöksbröd.

Jag delade kycklingfiléerna i mindre delar och bankade ut dem till ca 1 cm i tjocklek. Vände dem i mjöl, doppade dem i ägg uppvispat med lite citronsaft, salt och oregano. Vidare ner i ströbrödet och sen ner i stekpannan med olivolja. Stekte dem på medelvärme tills de blev gyllenbruna och krispiga.

Salladen gjorde jag på strimlad isbergssallad, strimlade sockerärtor, hackad ruccola, gröna vindruvor och en stor mogen avokado. Jag tärnde avokadon och vände runt den i lite chiliflingor, flingsalt och citron.

Tja, vitlöksbröden kom från en torr baguette som gned sig lite mot en vitlök, penslades med lite olja och sen lite salt och skjuts in i ugnen.

Grattis till nya jobbet!! Nu ser jag fram mot nästa gång vi firar nytt jobb. Då kanske det är min tur .

I väntan på…


….Snabbtinande kräftor. När de små rödingarna ligger och tinar sig så äter vi oss nästan mätta på quesadillas med bönor och nachochips med phillyost och salsa. Corona med lime och sen kanske en kräfta eller två får plats.

Jag hjärta äggris

Efter att ha påstått sig bara kunna laga snabbmat så blir jag mer och mer imponerad av min matkompanjon. Idag bjöds jag på gulligaste upplägget och jätte god kycklingwok med grön curry och…… äggris.

F som alltid få ett hjärta in sin latte av en viss barista, haha, jag får minsann äggris i hjärtformation. Slå det om du kan. Puss

Nytt liv till matlådan

Vårt matlådeprojekt rullar på och jag ska nog dokumentera fortsättningen och lägga alla lådor i en nyskapad kategori, Matlådor.


Gårdagens lunch var ett hopplock och man tager-vad-man-haver-verk.

2 personer ( ganska stora portioner)

Renskav med bladspenat, vitlök och chili.

1pkt renskav
1/2 påse fryst bladspenat
1 liten gul lök
1 stor vitlöksklyfta
Salt, peppar och chilipulver efter smak.
Olja till stekning.

• Stek löken och vitlöken mjuk i olja, tillsätt spenaten och fräs en kort stund. Salta, peppra och ställ åt sidan.
• Fräs renskaven hastigt, salta, peppra och pudra över chilipulver.
• Blanda köttet med spenaten.

Till skaven åt vi stekt ris med ägg.
• Ner med några ägg (ca ett per person) i en panna, stek, rör runt och hacka upp det stekta ägget. Ner med kokt ris och fräs upp tillsammans. Smaksätt gärna med några stänk ljus soya.

De är grymt skönt att slippa tänka på matlåda varannan dag och det smakar så mycket bättre att äta någon annans mat.