Monthly Archives: juni 2010

Kärlek till folket!

bröllopsyraSvårt att inta tänka bröllopstankar en sån här helg. Prinsessbröllop, och folk i största allmänhet planerade att klä upp sig, träffas, skåla i champagne och fira den historiska händelsen.

Jag vet inte, jag har kanske missat poängen med ”the ones in a lifetime experience” men det e klart att det är kul med bröllop, fest, och fina kläder. Jag ägnade gärna några extra tankar till vårt egna bröllop :-)  och följde det kungliga bröllopet hemma på teven. (usch, det är nog ett ålderstecken)

I fredags damp det dessutom ner en fin inbjudan i brevlådan. I september gifter sig en av mina äldsta och roligaste vänner. Det ser jag verkligen fram mot.

Kärlek till folket!

Livsnjutare

Kan inte göra annat än att inspireras av dessa två. Tänk att de träffades för 31 år sedan, hade en bulle i ugnen innan de visste ordet av och nu jobbar de ihop, lever ihop, reser ihop, och köper hund ihop. Jag ville överraska dem idag och dyka upp på deras kontor för att sitta där med lite skoljobb. Pappa i sin tur hade tänkt överraska mamma med en lunch på Ulriksdals slottscafé. Plötsligt satt jag i baksätet och följde med mamma och pappa på kärlekslunch.

Som den totalt vilsne matkonstnären jag har blivit kom jag helt av mig och insåg försent att jag skulle ha fotat maten innan jag slukade den i olvonbersån. Där sätt vi på perfekt slitna trädgårdsmöbler i solen och åt hemlagad broccolipaj och äppelkaka med kaffe.

Efter lunchen tog vi en promenad i slottsparken och jag blev så otroligt rörd över hur fint man kan ha det. Tänk att jag fyller 30 år i sommar och att mina föräldrar efter 31 år tillsammans går här och planerar vad de ska bygga för typ av växthus eller vart på tomten en pergola skulle kunna passa in. De är så självklara, så rätt och de största livsnjutarna jag känner till.

Grilltillbehör


Sommarens hetaste tips står Rickard för. Banan inlindad i bacon har blivit en snackis och jag kommer lätt kombinera dem med försommarens andra favorit, gillad halloumi med grillat äpple ;)

Trä upp de inlindade bananerna på ett spett så blir de enklare att grilla dem.