Monthly Archives: maj 2010

Positiviteter

positivt

Ett slag för den största nyheten i mitt liv just nu. En fin man i min närhet har tagit tag i världen och levererar nu något som vi har efterfrågat länge. Kolla in positiviteter.se och njut av allt fint och gott som händer i verkligheten, bortom allt ont.

Uppladdningen


Regnbågslax fylld med citron, timjan, olivolja, salt och peppar. Kort stund på grillen (3-4 min på varje sida) och till det en sallad med jordgubbar och halloumiost. Det var lördagens middag och sen dess har jag haft fullt upp att ladda inför kvällens lopp. 13 sötstarka tjejer sprang våruset och jag var fasen oväntat stark ikväll. Strax under 25 min gör mig till en sjukt nöjd, glad och säkert ingen trevlig vinnare ;).

En ny liten familjemedlem


En ny liten kille har flyttat in på Tynningö. Han heter Lipton och är fasligt söt. Ruben har tjatat sen vi såg Lipton första gången, helt övertygad om att det bara är en tidsfråga innan han har en egen hund att bära på. Å

Sol, sallad och sällskap


Ibland är livet overkligt härligt. Stockholm bjuder på sitt bästa jag idag och jag myser…

En helt vanlig tisdag


Inläggen blir inte så långa nuförtiden men en helt vanlig tisdag hos Larings måste förevigas.

En liten fotograf

Till kalaset i helgen bakade vi chocolate chip cookies och Herman stod redo med kameran när kakorna togs ur ugnen. Han är cool när det gäller bilder, han har öga för detaljer på nått vis. Receptet på kakorna hittar du på länken, recept.nu. Vi gjorde två varianter, vit choklad med ingefära och mörk choklad med lime. Gott!

Spilld saft och sockerrush

Igår hann jag däcka dödstrött i sängen innan jag fick Rubens barnkalas dokumenterat. Vi hade bakat muffins, köpt skumbollar, gjort en tårta med blåbär och hallongrädde som fyllning. Det blev fyra dinosaurieljus på tårtan, bara därför att det var svårt att bestämma sig ;-)

Ja, ett helt vanligt barnkalas med sedvanligt kaos, spilld saft, kaksmulor och sockerrusher. Bara ett barn till sjukhus…

Helgrapport lördag

3 år med en liten man går fort. Det känns overkligt att han står där i ny fin skjorta med glittriga ögon och frågar när gästerna kommer. Och att han vill kolla till tårtan i kylskåpet tio gånger och att han säger tack för presenterna när alla går. Jag missade när han blev så här stor :-) De e ju så att man blir tårögd.

Det blev en perfekt dag, vi hade gott om tid så jag och Ruben bakade kardemummaknutar på förmiddagen. Kolla receptet på recept.nu!

Han var jätte glad för sina paket och vi åt en god laxpasta till lunch. Purjolök, ört- och vitlöksost och överbliven lax med några skvättar grädde och vitt vin.

Det bästa av två världar


Valborg i Uppsala var en ny erfarenhet. Vilken otroligt skön dag. Champangefrukost på skolan, skagenbaguetter, jordgubbar, Daniels gubbröra på knäcke och bubbel. Studenter med vänner och respektive på plats.
Med mätta magar och lite lagom rundade fötter gick vi rakt ner till ån för att beskåda ”Forsränningen”. Studenternas hemmabyggen som flöt i sakta mak ner längs med ån. Galet mycket folk och massor av fest.


Senare fortsatte vi promenaden till eko-parken… alla glada alla nöjda. Festivalstämmning, engångsgrillar, solglasögon, mera jordgubbar, solsken, filtar och bubblande skratt.


Där nånstans, mellan ölburkar och vårblommor avslutade jag på topp och vände hem mot nästa värld. Egen majbrasa med grannar och vänner. Grillade lammfärsbiffar med sallad till middag, massor med barn och en ganska tidig kväll ;) Allt för att ladda inför kommande 3-årskalas.