Monthly Archives: december 2009

Min farfar och Cajsa Warg

En dag väl värd att fira. Min sprudlande och sportiga farfar fyllde 80 år igår och hade hittat ett lysande sätt att fira det på. Barn och barnbarn var inbjudna till Cajsa Warg på Renstiernas gata (på hörnet vid Kocksgatan) där förkläden och fyllda vinglas väntade. Indelade i matlag, med varsit recepthäfte och en rottingkorg i handen fick vi gå loss i butiken och plocka det vi behövde för att genomföra vårt uppdrag. För den som inte har besökt denna fantastiska butik så väntar ett himmelrike att utforska.

Matlag 1, Förrätt: Vitlöksstekta pilgrimsmusslor med blomkålskräm, rostad pancetta och äppelsirap.

  • Musslor stekta tillsammans med krossade vitlökar och mycket smör, sedan saltade och pepprade till perfektion.
  • Blomkålspuré med smör, grädde och vitvinsvinäger.
  • Pancetta som rostats gyllenbrun i 120 grader ca 8-10 min.
  • Reducerad och avsvalnad blandning av äppelmust, äppelcidervinäger och socker.

förrätt1förrätt2

Matlag 2, Varmrätt: Rådjurssadel med rostade rotsaker, portvinsås och lingonchutney.

  • Rådjuret saltat, pepprat och förstekt innan det gick klart i ugnen. 100 grader till innertemperatur på 58 grader.
  • Skön blandning av potatis, lila morötter, blå congo (potatis), jordärtskocka, vitlök, rödbetor, palsternacka, timjan, salt och olivolja.
  • Portvinsåsen kokad på ben från råddjur, bananschallotenlök, portvin, kycklingbuljong smör och grädde.
  • Lingonchutney på lingon, bananschalotten, honung, muscovadosocker och äppelcidervinäger.

varm1varm2varm3

Matlag 3, Efterrätt: Chokladfondant med hallongranité och vit chokladsås. En rätt som kräver att få sitt recept publicerat. (6 personer)

3 hela ägg
3 äggulor
60 g vetemjöl
200 g mörk kvalitetschoklad
115 g strösocker
200 g smör extrasaltat

  • Smält choklad och smör i vattenbad.
  • Vispa ägg och socker (ej pösigt)
  • Tillsätt äggsmeten i chokladsmöret och blanda.
  • Vispa i mjölet och häll smeten i 6 välsmorda folieformar och ställ dessa i kylen i minst 30 min.
  • Grädda i 175 grader ca 15 min.
  • Vänd försiktigt ut den gräddade fondanten på en tallrik, pudra med florsocker.
  • Servera med nedanstående tillbehör eller en kula vaniljglass eller färska bär eller bara som den är till en riktigt god kaffe.
  • Hallongranité på mixade och silade hallon, sockerlag och pressad citron.
  • Vitchokladsås på grädde, vitchoklad

efterrätt

Tack farfar för en otroligt mysig kväll som jag verkligen kan rekommendera om man har nått extra att fira. Förutom ett fint minne så har vi två fina handdukar och en stor skopa inspiration nu när vi ska ta i tu med kvällens nyårsmiddag. Det blir mamma, pappa, barn framför brasan med god mat, bubbel och Khom Loy lyktor istället för fyrverkerier.

Gott Nytt År!!

Sotad korv


Ivriga barn vid eldkorgen hos Anna och Jens på Vätö. Korvgrillning och brödbak och sen en god fiskgryta med pepparrotskräm. Snön bär skare, månen skiner och miljoner stjärnor har visat sig. Idag var också en bra dag.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Älskade vänner


Kvällens middag hos Larings. Jag och Cilla turbohandlade och plockade förstås på oss det absolut livsnödvändiga man kan tänka sig till förrätt. Bröd!! Bröd med olja, salt, örter och… Vin ;)


Till varmrätt gjorde vi den där laxen med fetaosttäcke och ljummen gurksallad jag tipsade om för nån vecka sen. Idag blev det pasta som tillbehör och det funkade bra det med. Gott kaffe och en eller två knäck och så var man mätt igen. På maten bjöd barnen på en teaterföreställning om prinsar och prinsessor bland läskiga troll. Tänk vad bra man har det.

Tack fina familjen för energipåfyllnad.

Tack snälla tomten

varmchokladHär kommer julen i korthet. Härligt att pulsa med pulka på julaftons förmiddag. Väl framme drack vi varm choklad och försökte hitta några fåglar som var sugna på julbröd. Det låter kanske som att det har varit mycket spetsande på sista tiden men den varma chokladen på julafton måste vara spetsad med cognac ;-). Inte till barnen så klart men frusna päron blir alltid glada av sådan dryck. Julmat, tomte och paketöppning som sig bör. Nytt munkjärn (här ska bakas aebleskiver), baguetteplåt, kokböcker, plädar och mysiga halsdukar, organiska krämer och en betongkurs, tack snälla tomten!

tynningö1tynningö2Nästa stopp, Tynningö. En kort båtresa från Vaxholm till en ö i vinterskrud. Lite fusk men otroligt gott, revbensspjäll från Texas Long Horn till juldagsmiddag, saffranspankaka med portvinskokta björnbär och lättvispad grädde till efterrätt. En lyckad seconhandklappsöppning (urfin sockerkaksform i porslin, värmande sockor från det militära, halsdukar och vackra flaskor till goda drycker. Tack igen snälla tomten!) och en djupdykning i godiskorgen.

saffranspannkakaJag hade björnbär i frysen som jag kokade upp med en skvätt portvin och socker. Hokus pokus! vad gott det kan bli men i morgon blir det absolut träning upphöjt i två.

Nu är vi hemma igen… mysigt. Barnen leker med sina nya leksaker och vi har packat upp alla grejer. Vi kände för att äta något annat än julmat så till middag blev det en vegetarisk pasta.

vegpastaJag stekte purjolök mjuk i nötig rapsolja, rev ned citronskal med mitt nya zestjärn (men snälla tomten, tack tack!), i med en matlagningsgrädde, salt, peppar och några matskedar kronärtskockspesto, kokade ihop detta medan linguinin kokade nästan klart (2 min kvar). Vände ner stora vita bönor och den nästan färdiga pastan i såsen och lät dem koka ihop, öste över smarriga ärtskott för lite grön och skön färg. Fick en liten smak och känsla av våren…

Nu ser jag fram mot en skön kväll med en bra film. God fortsättning!

Julstök

formarjulbak

Jag och barnen har julstökat hela dagen. Bakat pepparkakor, gjort rödbetsallad och kokat tomtegröt. Jag hade tänkte mig en egen paté men insåg mina begränsningar under förmiddagen. Det blir en köpt. Vi tände marschaller utanför huset och dukade fint till middag och maten var lite lagom julig.

Smörrebröd med julstuk

smörrebrödBred på smör på halvade rågbrödskivor, grunda med ett snyggt salladsblad och gå loss med det du har.

  • Senapssill, potatis, ägg och dill.
  • Köttbullar, rödbetsallad, inlagd gurka och ärtskott.
  • Cheddarost, päron och fikonmarmelad.

Tillsammans med Nils Oscars kalasöl och Gammeldansk, mums!

Efter middagen gick jag ner till Österskärs handel med pulkan i släptåg, packade på ved och gick hem igen. Nu sprakar brasan, ljusen brinner, tomtens gröt står på trappan och barnen har somnat.

Tjaaa, relativt fridfullt känns det i varje fall ;-)

bananbrödFör den som undrar vad det blev av bananbrödet som jag skulle återkomma med så blev det lite av en flopp. Jag måste provbaka dem igen innan jag ger ut receptet.

Och nu, kanske ett glas vin och smarriga chokladtryfflar som vi fick av Anna och Jens i går. God jul!

Sista julklappen

Då var sista julklappen inhandlad och den är absolut ätbar ;). Mer kan jag inte avslöja.

Nu kan julefriden få infinna sig…

Jag känner en ilsken huvudvärk komma smygande och jag tror det är ett tecken på att jag börjar slappna av. Har tagit mig igenom ett julstirrigt Stockholm och är på väg till en middag med gamla godingar. Får kanske be om huvudvärkstablett till fördrinken, de e klass det!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Årets mörkaste dag

Idag är årets mörkaste dag, nu vänder det och blir ljusare igen. I väntan på ljusare tider lyssnar jag på P6 SR Världen (89,6), och njuter av nya, toner, röster och rytmer. Det lockar fram fantasier om framtida semestrar och nya resmål. Håll ut!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Baktankar

Det är det enda jag går i nu, tankar om vad jag ska baka och när jag ska baka :-) Jag vet inte om det har med julen att göra eller om jag behöver nåt värmande i kylan. Det är något väldigt njutningsfullt i att blanda, knåda och röra. Dofterna, värmen av ugnen och smakerna känns hemtrevliga och behagliga. I morgon (om jag kan hålla mig) ska jag baka Banan- och honungsbröd ur Happy days med Jamie Oliver. Låter hur gott som helst och känns som bra barndomsminnematerial för killarna. Vi får se vad de tycker om dem.

Mjuk pepparlingonkaka

pepparkakaDet utlovade receptet på en kaka som smakar ännu bättre idag när den har stått till sig lite. Jag hittade receptet i Rosendals Trädgårdscafé och har omarbetat det en aning.

100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl kesella
1 1/2 tsk mald ingerfära
1 1/2 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 1/2 dl rårörda lingon
1 tsk bikarbonat
3 1/2-4dl vetemjöl (lite beroende på hur mycket vätska det är i lingonen).

  • Smällt smöret och låt det svalna en aning.
  • Rör ägg och socker vitt och pösigt.
  • Tillsätt smör, kesella, lingon och kryddor.
  • Blanda mjöl och bikarbonat och tillsätt i smeten.
  • Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 liter.
  • Grädda kakan i 200 grader i ca 45 min.

Till pulkabacken


I morse blev det plättar till frukost. Känns lite jobbigt precis innan man kommer igång att grädda men det är så värt det. En bra grund innan vi pulsade till pulkabacken.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Snabbmiddag

mexsnackHemkomna från ön och alla ganska trötta. Vad hittar vi på till middag? Det är ju ändå lördagkväll.
Jag drog ihop en tomatsallad med gula coctailtomater, rödlök och massor av dill, lite olja, salt och peppar. En dipp på syltade gröna tomater, keso, sambal och vitlök (mixat med mixerstaven) till nachochipsen och medan denna magi skedde i köket åkte F till lokala pizzerian och köpte en mexikansk pizza att fylla ut med. Barnen delade hellre på en med skinka, räkor, banan och ananas och sen var maten klar :-) Helt ok. Det var det där med att inte vara duktig jämt ;-).

Efter maten kom inspirationen tillbaka och jag blev sugen på att baka och fixa. På skåprensningstemat så blev det en supergod efterrätt. Vi hade lite risgrynsgröt kvar i kylen som jag blandade med lite vaniljyoghurt, lite äkta vanilj och några nypor fruktsocker. Till detta filéade jag  några saftiga och söta apelsinklyftor. Yam!

julmysAv bara farten spetsade jag lite hjortronglögg och började slå in julklappar medan den mjuka peppar- och lingonkakan gräddades i ugnen och hälsogodiset stelnade i kylen. Haha, det var rejält med energi i de där pizzaslizarna.

Som en cliffhanger väntar jag med recepten på kakan och godiset till i morgon för nu ska paketen lackas.

Go kväll!!

Norra Sverige vs. Södra Afrika

torkatVi är på Tynningö och myser. F hade med sig torkat renkött som han fått på jobbet och mams och paps utmanar med torkat antilopkött. Tillsammans med fullkornsgrissinis, naturella valnötter och ett glas varmt äppelvin innan middagen så håller sig en trött mamma glad.

Måste tyvärr meddela att antilopen vann över Norrlands stolthet.

Vegetarisk lunch

kryddaveggryta2

Jo, mor och far kom ju hem från Afrika med härliga kryddor i bagaget. Jag har rotat runt i skafferilådorna och hittat följande:

Knallröd stark tandoori

1 burk kokosmjölk
1 burk kidneybönor
äggnudlar
sesamolja/rapsolja
fish sause

morötter
blomkål
grön paprika
körsbärstomater

Jag fräste på morötter och blomkål i lite sesam – och rapsolja, i med rejält mycket tandoori, fishsause och en burk kokosmjölk och lät allt puttra en liten stund. Kokade upp vatten till äggnudlarna. Ner med paprikan, delade coctailtomater och bönor de sista minutrarna medan nudlarna kokade.

Nu saknas bara ett lunchsällskap!

Torsdagsslarv

Igår jobbade jag med Gods & Gårdar vilket innebar en stående lunch i studion. En färdigköpt räksallad utan större värdighet att rapportera om men, det skulle bli ännu värre. F hämtade upp mig efter jobbet, stressade som katten för att hämta barnen hos farmor och farfar. Med två skrikande magar (en situation som aldrig hade hållit för hämtning och nattning) var vi ganska så snart överens om att köra en snabbvisit på gyllene måsen :-/. En kvart senare satt jag med en Mc Chicken i ena handen och en påse morötter i den andra (jag norpade några pommes från F också) och nästa kvart var vi hemma med barnen. Fantastiskt vad snabbt det kan gå.

Väl hemma och barnen sovande bläddrade jag igenom nya Allt om Mat, sida upp och sida ner med godsaker och läckra bilder, och så var man hungrig igen…

Man kan väl inte vara duktig jämt!?

Inspirerad

Jag har känt mig lite oinspirerad till matlagning i ett par dagar. Egentligen har jag inte ens varit sugen på mat. Men, idag åkte jag in till stan för att barnvakta lilla Hedda några timmar och där mitt i iskalla Stockholm var liksom den gamla julmarkanaden på Sergelstorg förvandlad till en europeisk matfest. Jag hann tyvärr inte gå igenom hela men jag hann verkligen bli inspirerad.

marknad1marknad2

Jag suktade runt bland spansk paella, nygräddade churros, holländska ostar, tyska korvar, pretzels, apfelstrudlar, franska rökta vitlökar, oliver, lyxig choklad och massor mer. Jag hade kunnat fortsätta hela dagen men det krävdes inte så mycket för att gå igång.

marknad4Mina fina päron har kommit hem från Sydafrika och kom över på spontanmiddag. Eftersom jag frusit hela dagen så kände jag för varm linssoppa till några av godsakerna som jag inhandlade på markanden. Linssoppa är världens enklaste och godaste vardagsrätt.

Linssoppa

Oliv el. rapsolja
1 röd lök
1 msk oregano
1 msk basilikan
några puffar cayennpeppar
2 dl röda linser
2 burkar krossade tomater
1 1/2 tärning grönsaksbuljong
ca 8 dl vatten
salt
peppar
nån nypa socker

Hacka löken och fräs den tillsammans med kryddorna i oljan, tillsätt linserna och blanda dem med kryddorna och oljan. I med tomater, buljong och vatten låt koka under lock i ca 20 min. Smaka av med salt och peppar. Det är jätte gott att äta den som den är eller med lite syrlig turkisk yoghurt, lite stekt stark korv, bacon eller något annat som man föredrar.

Ikväll värmde jag några av Bullens pilsnerkorvar att servera till.

marknad6middag2

Linssoppa med Brännässleost och saltad pretzel.

Fikasugen

Det ÄR mysigt med snö men jag har glömt hur nedrans kallt det måste vara för att den ska ligga kvar. Behöver införskaffa ett par riktigt varma vinterstövlar för att överleva. Stövlar och en god fika ;) så ska livet ordna upp sig. Kalla mig tröstätare eller livsnjutare, hursomhelst så kan en fika alltid få mig varm och glad.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Annorlunda skinka

F hade förresten gått förbi Hermans Ekohandel på vägen hem från jobbet och köpt god skinka. Fri från alla tillsatser vilket gjorde att den såg mindre aptitlig ut. Det är helt sjukt att den ”normala” rosa färgen upplevs som mer aptitlig. Den här skinkan var ganska grå men hade god rökt smak och fin konsistens. Kan verkligen rekommendera ett besök hos Herman’s, både för goda frukostmackor och spännande produkter. Ligger på Tegnérgatan 3.

Veckans bästa tips!

Tyvärr hann jag inte knäppa nån bild på kvällens middag men utan att vara blygsam så kan jag säga att det blev riktigt gott. Och jag tycker verkligen att ni ska prova det här. Jag har själv lite svårt att prova recept som inte har nån snygg bild med ni får lita på mig den här gången. Jag såg ett recept i förbifarten härom dagen och ikväll väntade vi vänner på middag så jag gjorde ett försök att minnas.

Lax med fetatäcke och ljummen gurksallad.
Jag lade fyra rejäla laxfilébitar i en ugnsform. Mosade en förpackning med fetaost och blandade den med en burk lätt cremefraise och en aning sambal oelek och svartpeppar. Lite salt och peppar på laxen och sen på med krämen på toppen, skjuts in i ugnen, 15 min i 225 grader.

Delade en gurka på längden, tog ut kärnhuset och delade den i stora bitar. Hackade en rödlök och fräste gurkan och löken i en klick smör utan att de tog färg. Precis i slutet vände jag ner en halv kruka hackad dill.

Till detta serverade jag potatis delad i kvartar, insmorda i olivolja och flingsalt och bakade i ugnen. Jag stoppade in dem på samma temperatur men 20 minuter innan laxen så  de fick en ordentlig yta och färg.

Smarr!



Ett slag för quorn

Jag har helt glömt bort att gå förbi veggohörnet i frysdisken på sista tiden. Åt en jättegod quornpaj på stadsmissionens café i Sundbyberg. Quorn är helt klart en underskattad produkt. Det är bara kryddningen det hänger på, och den var riktigt bra här. Sen är det så klart extra gott när maten serveras på udda porslin ;).

Det blir veggohandling på vägen hem!
- Posted using BlogPress from my iPhone

Finaste formen


Sitter i soffan och beundrar årets gran. I varje fall formen på den. Vi hade ju planerat att inhandla den i torsdags efter lussefirandet på dagis men vi var för trötta och hungriga. Så idag fick det bli.

Anna och Jens kom förbi och vi började klä granen men sen kom pyssel, innebandy i källaren och julkalendern emellan. Vi letade upp rolig julmusik på spotify och fikade lussekatter och lättglögg spetsad med rom och cognac. Den fina granen får vänta och bli ännu finare i morgon.

Lagom till middan fick vi en glimt av ett Luciatåg på tv, så, summa sumarum, en riktigt skön Lucia.

Massa mys till er alla!

Posted using BlogPress from my iPhone

En eftersläntrare

Till min fina Cilla. Kolla in receptet på grissinis på den här länken, recept.nu. Bra hemlagad julklapp! Och du, jag kollar din blogg varje dag ;-). Puss!

Det utlovade resultatet


Jag fick ett uppdrag att baka något snyggt. Något att ge bort i present tillsammans med en flaska vin. Så i fredags låg degen på jäsning och detta blev resultatet. Rosmaringrissini med flingsalt. Jag knöt ett fint band runt en rejäl bunt och levererade i ett trätråg.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Fortfarande mätt


Ett litet smakprov från gårdagens julbord på Kastellet i Vaxholm. Inte världens bästa fotoförhållanden men väldigt god mat. Kallrökt lax med nässelsås, sikrom, en mycket fräsh blandkålsallad med ärtskott, husfrusill (krämig variant med äpple, gurka) picklade gulbetor, viltköttbullar och massor därtill. Som sagt väldigt gott men lite stressande att tajma båten fram och tillbaka.
Barnen sov hos farmor och farfar så vi kollade califonication fram till tidig morgontimme. Ställde klockan i morse och gick direkt och hämtade hem barnen till frukost. Lyxigt!
Nu ska vi kolla runt lite vad dagen har att erbjuda.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Fredagsmys

champagnegrissini1

Spontant fredagsmys hos grannarna. Tack för god mat och champagne klart värd att dricka igen ;). Andre Clouet (nr7686).
Nu har jag degen på jäsning så återkommer jag med resultatet.

- Posted using BlogPress from my iPhone

For all kinds of outstanding people

Jag har varit och kollat in Röda korsets Kupan i Näsby Park. Hittade faktiskt några riktigt fina klappar i temat seconhandjul. En del fina och användbara som de är och andra som kan behöva lite handpåläggning. Känns fantastiskt bra, både att återanvända och att lämna butiken med händerna fulla och plånboken knappt ansträngd.


Laddar vidare med ett litet mellanmål på Gateau och kan inte låta bli att älska deras slogan. Bread for all kinds of outstanding people!

Ett valnötsbröd och en kopp chokladte. En kombination som krossar vilken bakelse som helst.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Snabbaste julköttbullarna

Jo, jag hade ju tänkt att jag skulle göra köttbullar, köttfärsen låg tinad och tittade bedjande på mig. Kände mig lagom sugen på att kladda med det så jag tog fram matberedaren.

I den rev jag en gul lök, bytte till mixerkniven och lade i köttfärsen (ca 600 g), ett ägg, två krm kryddpeppar, några nypor salt, 2 msk sötstark senap (skulle till och med kunna ta lite till om man gillar det) en skvätt mjölk och lite ströbröd. Drog på mixern tills allt var blandat.

Sen till det bästa av allt. Jag plockade fram en stor form, blötte händerna med kallt vatten och rullade snabbt några nästintill runda bullar och lade sedan alla huller om buller i formen.

köttbullar1köttbullar2

In i ugnen, jag har sagt det förr, jag älskar att laga mat i ugnen. 175 grader i 5 minuter, öppnade luckan och skakade runt dem en aning, 5 minuter till och sen var det klart. Som genom magi så var dom rundare och finare, som att de liksom stramade till sig i ugnen. Nu har jag perfekta, nästintill klara köttbullar att bara slänga i en stekpanna med smör på julafton så de får lite finare färg. Tills dess får de vila i frysen.

Late night snack

Vi håller som vanligt på och ”fixar” med allt möjligt fram till sena kvällen. Magen börjar kurra och min kära man svänger ihop en keso, ägg och avokadoröra på finn crisp. Nä, man borde inte äta sent på kvällen men vi behöver det för att sova gott ;).

Till middag åt vi risgrynsgröt och det var sagolikt gott. Jag längtar till imorgon kväll efter lussefirandet på dagis. Då har barnen nämligen beställt gröt igen och sen ska granen inhandlas.
Nattinatt!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Mammamys

saffranBarnen är lämnade på dagis och det är fortfarande mörkt ute. Har massa jobb att göra vid datorn men behöver lite mys för att komma igång. Skorporna från igår har rostats i ugnen under natten och var inte så dumma med en kopp kaffe med skummad mjölk. De var underbart enkla att baka och receptet hittade jag på recept.nu, kolla in länken och släng ihop några redan ikväll. Var beredd i kassan bara när du handlar saffran, haha, jag fick en smärre chock när jag betalade 49,90 kr för 1 gr.

Resten av skorporna ska packas i cellofanpåsar och ges bort till barnens fina dagisfröknar i julpresent.

Våga skåprensa

En riktigt gråååååååå dag som lyste upp efter mitt möte på Kastellet i Vaxholm. En fantastisk plats. Jag tror att jag har levt där i nått av mina tidigare liv, jag känner mig liksom hemma där :-). Jag var där för att diskutera eventuellt jobb men eftersom anmälningsavgiften till skolan är betald så ledde samtalet in på eventuella projekt att jobba med under praktiken. Verkar hur spännande som helst. Körde hem hoppfull och hungrig och värmde på lax- och rotfruktsgrytan från igår. Det blev en skåprensning trots middagsgästerna :-).laxgryta

Skåprensargryta
Rotselleri
Morötter
Potatis
Palsternacka
Rödlök
Tomater på burk
Lax (fryst)

Jag tärnade alla rotsakerna och fräste dem i olivolja, salt, oregano och körvel (funkar med vilka örter som helst) Fyllde på med vatten så det täckte rotsakerna, i med burktomater, en skvätt vitvinsvinäger, grönsaksbuljong och lät det koka mjukt (ca 15 min, beroende på storleken på bitar) Under tiden tärnade jag laxen i stora kuber och lät dom gå i några minuter mot slutet. Om laxen är tinad så räcker det med 3-4 min så blir den inte torr. Smaka av med salt och peppar.

Vispade ihop lite lätt creme fraise med vitlök och pressad lime som vi klickade på toppen. Gott men inte nödvändigt :-)!

Nu ska jag ta mig ut på en promenad och köpa saffran innan jag hämtar barnen på dagis. Ikväll ska jag träna och sen väga upp det med att baka saffransskorpor! Återkommer med det.

Johannas hemkokta

Min fina Johanna kom med familj på en spontan måndagsmiddag. I bagaget en flaska fulvin och finfina glöggkryddor som hon kokade ihop till störtskön mysstund. Lite karvad parmesan å så var måndagen räddad!


- Posted using BlogPress from my iPhone