Category Archives: Dryck

Ö-liv


Första landningen på ön för den här sommaren. Mozzarellasallad och en Spritz Aperol på bryggan, barnen badar med armpuffar, solen skiner, myggorna håller sig borta och ekan väntar på en roddtur.

Spritz Aperol görs på ca en del Aperol (som tyvärr är beställningsvara på Systembolaget) och två delar mousserande vin. Vet egentligen inte om det är de rätta proportionerna men den smakar bra. Gärna med en skiva apelsin och lite is.

Nu är det vår, nu ska man sitta ute

irishTypiskt måndagsgöra: En promenad ner till Solbrännans restaurang, åt röding och gick hem igen. Trotsade kallgraderna och tände en brasa på altanen. Dubbla filtar, mössa , jacka, fårfällar och värmande Irish coffee. En helt vanlig måndag ;-) inga konstigheter.

Irish Coffee

2 tsk farinsocker
2 – 4 cl irländsk whiskey
ca 1- 2 dl varmt kaffe
3 msk grädde, lätt vispad
kaffepulver eller riven choklad
  • Vispa grädden lätt.
  • Blanda farinsocker och whiskey i ett glas och fyll på med kaffe.
  • Skeda försiktigt över den lättvispade grädden så att det bildar ett lock.
  • Avsluta med att strö över en nypa kaffepulver eller choklad.

Lördagsboost

IMG_0893IMG_0892Vem behöver rödvin när det finns tranbär och granatäpplen. En dunderkur med  antioxidanter och c-vitamin kan behövas när man tampas med en trotsig 2,5 åring som inte tycker att lördagsmys är så viktigt bara man får sitt j-drans lördagsgodis. Efter tre utvälta glas, 10 trugande, 10 tjat och 10 ryt så var sista biten uppäten, suck.
Dagen i övrigt bjöd på pulkaåk, långkalsongshäng och våfflor med Berggrens och nu (när middag en är avklarad) har jag kraschat i soffan tillsammans med en 24 månader lagrad Reypenaer (en sjukt god ost) så nu skulle jag kunna behöva det där rödvinet.

Trotsig lördagsdrink

Skapligt mycket granatäpplekärnor
Tränbärsjuice
Massor av is
Bubbelvatten.

  • Töm ett halvt äpple på kärnor och juice i ett stort glas.
  • Fyll på med is.
  • Fyll 2/3 av glaset med tranbärsjuice och resten med bubbelvatten.
  • Drick, glöm allt bråk och känn hur drinken förebygger, hjärt-kärlssjukdomar, karies, urinvägsinfektioner och prostatacancer. Härligt!!

Middagen blev förresten ett hopplock ur delidisken, godast var en laxsnurra med pepparrot- och limekräm.

Jamba Juice

jambajuiceVärldens bästa frukost eller mellis till barn som inte känner för att äta. Våra små ”tyckte inte om” smoothie innan de drack en riktig på Jamba Juice i Florida (kolla in länken för inspiration till smakkombinationer). Numera kallar vi det Jambajuice här hemma och häller den i hård plastmugg med sugrör (som på semestern) och nu dricker dom det gärna och ofta. Idag hänger vi hemma, har tänt en brasa och druckit semesterdricka för att blir pigga och glada. Själv föredrar jag att dricka ur ett riktigt glas som dessutom gör sig bättre på bild.

Dagens juice – frusna jordgubbar, hallon och blåbär, vaniljyoghurt och lite honung. Annars brukar vi ta en banan för att mjuka upp smaken men någon sådan fanns inte att tillgå i dag.

Fredagsmys

champagnegrissini1

Spontant fredagsmys hos grannarna. Tack för god mat och champagne klart värd att dricka igen ;). Andre Clouet (nr7686).
Nu har jag degen på jäsning så återkommer jag med resultatet.

– Posted using BlogPress from my iPhone

Johannas hemkokta

Min fina Johanna kom med familj på en spontan måndagsmiddag. I bagaget en flaska fulvin och finfina glöggkryddor som hon kokade ihop till störtskön mysstund. Lite karvad parmesan å så var måndagen räddad!


– Posted using BlogPress from my iPhone